Nieuws

Ter herinnering

De eerste vakantiegangers zijn al weer op pad. En er zullen er nog een hoop volgen. Omdat er landen in Europa zijn waar de wetsdienaars nog heel serieus zijn melden we het voor alle Frankrijkgangers nog een keer:

Vanaf deze zomer moeten motorrijders op tweewielers zwarder dan 50 cc. een alcotester bij zich hebben. Of eigenlijk: twee. zich hebben. Hiermee kan de bestuurder zelf meten of hij meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed heeft.

Zo’n alcoholtester kost een paar euro en is verkrijgbaar in de autohandel en in tankstations. De Franse politie zal vanaf 1 november de overtreders verbaliseren met een boete van 11 euro. Gelukkig zitten wij dan al lang weer thuis. Aan de Irish Coffie en de Gluehwein.

De wet waarbij motorrijders op motoren boven de 125 cc verplicht voorzien moeten zijn van 150 cm2 reflectie tussen schouder en navel is er eentje die nog ter discussie staat…

De Franse motorrijders belangenorganisaties maken zich er druk om. De FFMC, de Federations Francias de Motards en Colere (de boze Franse Motorrijders Bond) de Franse zusterorganisatie van de MAG, heeft er het volgende op gevonden. Op de uiteindelijke flyer staat welke motorrijders straks illegaal bezig is…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws