Nieuws

Ter bescherming

Over motorhoezen is het laatste woord nog niet gezegd. Ze maken vaak meer kapot dan je lief is. Dat komt omdat de hoezen vaak niet damp doorlatend zijn. Vocht dat er onder gevangen zit, kan niet weg. En als je je motor dan na een week of twee weer nodig hebt, dan heeft het bruine roestmonster zijn tanden er in gezet.

Ook belangrijk: een fluwelige binnenkant is de perfecte bescherming voor je lak. Behalve wanneer de binnenkant van de hoes over de grond heeft gesleept en zand heeft opgedaan. Houd dus ook de binnenzijde van de hoes in de gaten!

De betere motorhoezen zijn ademend. En de verkopers van die betere hoezen zullen je vertellen dat je de hoes af en toe toch even van de motor moet halen zodat alles kan doorwaaien.

Ook handig: Een motorhoes beschermt je bezit ook tegen ongewenste blikken. Ze maken niet met 1 blik in de garage of onder de carport duidelijk ‘wat er te halen valt’. Een motorhoes werkt dus ook diefstalpreventief.

De klassieke autospecialist Imparts uit Arnhem bijvoorbeeld, is met zijn  ‘1classaditions’ een leverancier van het goede soort hoezen. www.1classadditions.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws