Nieuws

Tegen rijangst en zo

Rij angst. Hinderlijk als je (motor) wilt gaan rijden. Toch?

De eerste deelnemers van de opleiding tot Rijinstructeur+ hebben deze week hun certificaat uitgereikt gekregen. Afgelopen woensdag deed de groep examen, waarna de zeven geslaagden zich als eersten in Nederland officieel NLP Practitioner met als specialisatie ‘Verkeersangst’ mogen noemen. Ze kunnen rijbewijsbezitters nu op professionele wijze helpen bij het overwinnen van complexe en fobische rijangst.

De opleiding tot Rijinstructeur+ werd ontwikkeld door De Coninck Traffic Management (DCTM) en richt zich op het anders communiceren met rijbewijsbezitters en leerlingen in de lesauto. Vorig jaar april begon de eerste groep rijinstructeurs aan de opleiding van negentien lesdagen. Aan het einde van de rit, op de twintigste lesdag, volgde een examen, waarna  aan zeven van de negen kandidaten een certificaat kon worden uitgereikt.

 

Sjaak de Coninck, directeur van DCTM, integratief therapeut en NLP-Trainer: “Het was een bijzonder intensieve, maar fijne dag. Gedurende de dag werden theoretische en praktische examens afgelegd, ‘s middags stonden we met z’n allen feest te vieren. Er zijn de nodige blikjes fris opengetrokken, kan ik vertellen. We hebben deze eerste keer Rijinstructeur+ op een mooie manier afgesloten.”

 

De Coninck kan vanaf heden aanvragen van personen met complexe en fobische rijangst naar de nieuwbakken gespecialiseerde instructeurs doorsluizen. “En succes is inmiddels al geboekt. We hebben de eerste cliënt vanmorgen naar een van de geslaagde R+’ers doorverwezen.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws