Nieuws

Te koop: BMW Spitfire sprintrace-motor

Het Zwitserse VTR Customs heeft haar BMW ‘Spitfire’ te koop staan. De bijzondere, tot sprintrace-machine omgebouwde R1200R boekte verschillende overwinningen en podiums in het Sultans of Sprint kampioenschap in Monza, Glemseck 101 en Monthléry.

De conversie van 2017 R1200R tot de huidige Spitfire kostte in totaal  1.100 manuren. Uit veel aluminium werd een sprintracer gebouwd, met als grote inspiratiebron het gelijknamige Engelse jachtvliegtuig  dat furore maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet alleen te zien aan het vele aluminium-plaatwerk, ook werden er originele Spitfire-cockpitonderdelen gebruikt bij de bouw van de bijzondere verschijning. In 2018 en ’19 kwam ‘ie in actie tijdens verschillende wedstrijden. Niet alleen bij de sprintraces was de boxer succesvol, de Spitfire won in 2018 ook de Design Award en een jaar later de Sound Contest.

Nu staat de BMW van VTR dus te koop. Op het platform Classicdriver hangt er aan de Spitfire een prijskaartje van €74.747,-. Maar daarvoor krijg je sprintracer met een 1.170cc boxermotor die goed is voor 170 pk en 155 Nm, uitgerust met onder andere lachgasinjectie en een vlammenwerper die vanaf de cockpit te activeren is. Oh ja, hij produceert maar liefst 123 decibel dus hij is nét niet straatlegaal. Wil je ‘m toch kopen? Klik dan even hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws