Nieuws

Tankstaking in Italie

Italiaanse vakbonden hebben pomphouders en managers van tankstations opgeroepen te staken van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus.

Met de staking willen de vakbonden protesteren tegen het falen van de Italiaanse overheid.

Volgens de bonden slaagt de overheid er niet in om de tankstationbranche te behoeden voor werkloosheid en hoge belastingen. De staking is bedoeld voor alle tankstations in Italië, inclusief self service-stations.

Tankstationmanager Gestori Carburanti treedt op als de paraplu-organisatie namens de vier bonden die opgeroepen hebben tot de staking. De staking zelf valt precies in het Italiaanse hoogseizoen. Begin augustus is de piekperiode in het Italiaanse vakantieseizoen.

De bonden houden het overigens niet alleen bij een staking. Tankstationmanagers wordt ook opgeroepen vanaf 30 juli alleen contante betalingen toe te staan bij het afrekenen.
De kans is groot dat de ban op betalingen met creditcards of bankpassen wordt voortgezet na de staking van begin augustus. Mogelijk zal ook het gebruik van NATO gas-coupons, zoals die in Italië gebruikt worden, door de ban beïnvloed worden.

bron:tankpro

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws