Nieuws

Suzuki Racing: de GSX-RR van 2016

En zo ziet de 2016-versie van de Suzuki GSX-RR eruit. Alhoewel hij vrijwel hetzelfde oogt als de eerste generatie van het afgelopen seizoen, hoorden we testrijder Nobuatsu Aoki tijdens de testdagen op Valencia al vertellen dat het een compleet nieuwe machine is met ook een geheel nieuw motorblok. Uiteraard weer een vier-in-lijn met verzette kruktappen, maar nu eindelijk met de cruciale naadloze versnellingsbak, een onderdeel dat afgelopen seizoen node werd gemist tijdens de acceleratie vanuit de lage versnellingen, waar het opschakelen de meeste onrust in het rijwielgedeelte brengt.

Met Maverick Vinales als Rookie of the Year 2015 en Aleix Espargaro onder andere als polesitter in Barcelona heeft het eerste seizoen al behoorlijk potentie laten zien, maar volgend jaar gaat er uiteraard gemikt worden op podiumplaatsen.

Suzuki stipte op de EICMA met een uitgebreide presentatie ook een aantal andere raceactiviteiten aan. In het WK Endurance pakte het Franse SERT (Suzuki Endurance Racing Team) dit jaar de wereldtitel, de elfde met de GSX-R1000 en de veertiende in totaal met Suzuki. Ook in 2016 zal Suzuki ondersteuning bieden aan SERT, onder vaste leiding van Dominique Méliand.

In de motorcross-GP’s, ofwel MXGP, zal GRP Suzuki weer het officiële fabrieksteam zijn, maar nu met een prominente nieuwe teammanager: Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen en daarmee de meest succesvolle coureur ooit in de historie van de motorcross. Sylvain Geboers blijft actief in GRP als senior adviseur.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws