Nieuws

Suzuki presenteert 25-jarig jubileummodel van de Hayabusa

Een kwart eeuw geleden lanceerde Suzuki de destijds enorm spraakmakende Hayabusa, die met zijn topsnelheid van meer dan 300 km/uur zelfs politiek Den Haag niet ongemoeid liet. Nu, 25 jaar later, brengt Suzuki een speciaal jubileummodel van de ‘Slechtvalk’ uit.

Het exclusieve jubileummodel is direct te herkennen aan de exclusieve oranje/zwarte kleurstelling. Verder zijn er originele gravures gebruikt op onder andere de uitlaatdempers en de ketting. Een unieke buddyseatcover en goud geanodiseerde details op de achterbrug en remschijven vóór maken de jubileum-looks compleet.

Inmiddels zijn we aanbeland bij de de derde generatie van de Hayabusa, die in 2021 werd geïntroduceerd. Het Suzuki Intelligent Ride System (SIRS) maakte daarbij haar opwachting, samen met onder andere Launch Control, Motion Track Traction System, Anti-lift Control, een Inertial Measurement Unit (IMU) en een quickshifter voor koppelingsloos op- en terugschakelen.

De Nederlandse introductie van het 25-jarig jubileummodel staat gepland voor augustus 2023, een prijs is nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws