Nieuws

Suzuki plant tot 2030 acht elektrische modellen

Suzuki heeft haar modelstrategie tot 2030 bekendgemaakt en daarin zijn tot 2030 acht nieuwe elektrische modellen voorzien.

Het eerste elektrische model moet in 2024 al op de markt komen. Of dat een scooter of een motorfiets gaat zijn, is nog niet bekend. Wat vermogen betreft zou het gaan om voertuigen voor de klassen AM (45 km/u), A1 (11 kW) en A2 (35 kW). Zwaardere motorfietsen zouden op klimaatneutrale brandstoffen moeten lopen. Forenzenvoertuigen moeten elektrisch gaan rijden.

Op bijgaande afbeelding zijn weliswaar 8 beelden te zien, maar als je goed kijkt zie je dat het om vier keer dezelfde twee modellen gaat. Een daarvan lijkt een lichte scooter voor de rijbewijscategorie AM of A1. Niet zo verwonderlijk, want Suzuki liet in 2021 al een patent voor een elektrische scooter vastleggen. De tweede afbeelding stelt een lichte sportmotor voor, met een enkele remschijf voor, waarschijnlijk dus vergelijkbaar met een 125cc met 11 kW vermogen. Zwaardere motoren blijven in de strategie van Suzuki voorzien worden van een verbrandingsmotor, maar dan wel op e-Fuel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws