Nieuws

Suzuki patenteert lichtbaken op motor voor veiligheid in tunnels

Omdat Suzuki de veiligheid van motorrijders in tunnels wil vergroten, heeft het Japanse motormerk een lichtbaken ontwikkeld die andere bestuurders moet attenderen op de aanwezigheid van een motorrijder. Dat blijkt uit recent openbaar gemaakte patentaanvragen.

Het systeem bestaat uit zowel een lamp als een sensor. Wanneer de sensor detecteert dat een motorrijder een tunnel in rijdt, wordt de lamp – die achterop de motor bevestigd is – geactiveerd. Door een smalle, sterke, lichtbundel op het plafond van de tunnel te schijnen worden overige bestuurders geattendeerd op de positie van de motorrijder. Daarnaast is het systeem volgens Suzuki ook in staat andere weggebruikers op te merken.

Wanneer de motor de tunnel uitrijdt, wordt het lichtbaken automatisch uitgeschakeld. Of dit systeem ooit echt op de markt komt, is nog de vraag. Vooralsnog gaat het alleen om een patent.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.