Nieuws

Suzuki beschermt de zwarte neushoorn

Suzuki Nederland heeft een nieuwe sponsorovereenkomst ondertekend met de Stichting Suzuki Rhino Club. BV Nimag, de Nederlandse Suzuki-importeur, ondersteunt hiermee meerdere projecten ter bescherming van de zwarte neushoorn in Oost-Afrika.

Suzuki heeft vanuit de historie een speciale band met de rhino: de naam is onder meer gelinkt aan de 4×4-activiteiten van het merk. In 2004 werd de Stichting Suzuki Rhino Club opgericht, waarmee het natuurbeschermingswerk in het Mkomazi National Park in Tanzania werd gesteund. Twee ernstig bedreigde diersoorten zijn in het enorme nationale park in het wild teruggebracht: de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond. In 2019 is het park overgedragen aan Tanzania National Parks.

Op de foto van links naar rechts: Martin de Wilt, secretaris Suzuki Dealer Vereniging en bestuurslid van Stichting Suzuki Rhino Club; Lucy Fitzjohn, initiatiefneemster Rhino Sanctuary project George Adamson Preservation Trust in Kora National Park; Ted van Dam, voorzitter Stichting Suzuki Rhino Club; Alexander (Mukka) Fitzjohn, initiatiefnemer Rhino Sanctuary project George Adamson Preservation Trust in Kora National Park; Geordy Bloem, Managing Director Suzuki Nederland; Amos Frank, bestuurslid Stichting Suzuki Rhino Club

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws