Nieuws

Suzuki baart twee extreem zuinige kleintjes

Suzuki introduceert met de Adress en Avensis twee nieuwe super zuinige 125cc-scooters. Het duo is vanaf oktober te koop.

Zijn opvallend grote LED-koplamp geeft de Adress een lekkere retro-uitstraling. Diverse chromen onderdelen en het riante zadel dragen daar eveneens hun steentje aan bij. Het uitzicht op een ouderwetse analoge snelheidsmeter voert je automatisch ook terug in de tijd. Dat de Adress niet wars is van moderne spullen bewijst het lcd-display naast die klok.

Ook het eencilinder blokje is een modern staaltje techniek. Het is goed voor een bescheiden 8,7 pk bij 6.750 tpm en 10 Nm bij 5.5000 tpm. Die waarden blazen je niet van je sokken, maar de scooter maakt meer indruk met zijn verbruik. De Suzuki’s zijn goed voor 1:63,2. Dat is pure reclame in deze peperdure tijden. Het vijfliter-tankje brengt je dus meer dan 300 kilometer ver.

Rijklaar weegt de Adress 105 kilo en dat schreeuwt om een plaatsje achterop de camper. De moderner ogende Avensis weegt slechts twee kilo meer, maar komt verder technisch redelijk overeen met zijn mede-scooter. In vergelijking met de lieflijke Adress is de Avensis een stuk agressiever vormgegeven. Hier geen chroom, maar twee kleuren lak, geen analoge snelheidsmeter, maar een lcd-scherm. Kijk hier voor een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws