Nieuws

Superbikes, bluetooth helmen en rijden over de Veluwe: dit lees je in MotoPlus 08/2018

MotoPlus nummer 8 ligt vanaf vrijdag 20 april in de winkel! In onze nieuwste, 116 pagina’s dikke nummer dit keer onder meer de eerste test van de Tracer 900, een mega superbike face-off, de Benelli Leoncino 500 en nog veel meer.

De Tracer 900 heeft van Yamaha een flinke restyling gekregen met als doel het toeraspect van de motor verder te nadrukken. Wij vlogen naar Zuid-Spanje om erachter te komen of de Japanners daarin geslaagd zijn. Verderop in Europa, in Zuid-Frankrijk, voelden we de Benelli Leoncino 500 aan te tand. Sinds de overname van het merk door de grote Chinese QJ Group is de focus van Benelli verschoven van de spectaculaire Tornado Tre 900/1130 naar lichtere en meer betaalbare motoren.

Superbikes
In de vergelijkingstest dit keer zeven superbikes. Want met de komst van de nieuwe Ducati Panigale V4 S stroomt er opwindend vers bloed door de klasse. Tijd dus voor een klassieke face-off tussen zeven van deze kanonnen in een uitgebreide test op de openbare Spaanse wegen (pagina 36) én het circuit (pagina 54).

Op reis
Voor onze reisverhalen zijn we dit keer naar de Veluwe (roadbook-tour) en vanaf Duitsland naar Oostenrijk getrokken. Volgens onderzoek leven de meest tevreden inwoners van Duitsland in de omgeving van Tegernsee. Iets dat kunnen wij ons goed kunnen voorstellen, je kunt er namelijk heerlijk motorrijden!

Natuurlijk blikken we in MotoPlus 8 ook terug op de MotoGP van Aragaon. Niet alleen een opvallende race vanwege de bizarre start, maar ook vanwege de opvallende rijstijl van Marc Marquez. Een bomvol nummer dus! Klik hier om MotoPlus 8-2018 digitaal te lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws