Nieuws

Super snel automatisch zonnevizier van Shetters

Sinds de ontwikkeling in de jaren ’60 zijn fotochrome lenzen (glazen die van kleur veranderen door UV) flink doorontwikkeld. Toch is 15 tot 30 seconden wachten voor het glas helemaal bijgekleurd is niet echt praktisch als je bijvoorbeeld met je motor een tunnel inrijdt.

Met het door Shetters ontwikkelde systeem behoort dat echter tot het verleden. Het Franse bedrijf heeft namelijk een manier gevonden om een vizier in 0,04 seconde van kleur te laten verschieten.

Dat is gelukt door ultradunne matrixen, samengesteld uit vloeibare kristallen en gecombineerd in verschillende lagen, aan te sturen met een kleine microchip. Dit systeem wordt volledig gevoed door een zonnecel.

The Shetters Effect

Gepostet von Shetters am Samstag, 14. Juli 2018

Aangezien het vizier alleen van kleur hoeft te veranderen bij de aanwezigheid van zon, is een accu en dus opladen overbodig. Het systeem, dat volledig autonoom, luchtdicht en waterbestendig is, biedt meerdere gradaties van verduistering. Zodoende wordt het vizier in iedere omstandigheid met de juiste intensiteit getint. Om het product zo snel mogelijk op de markt te brengen, heeft Shetters geprobeerd crowdfundings-actie op te starten.

Doel hierbij was zo veel mogelijk pre-orders binnen te krijgen zodat de productie opgestart kan worden. Momenteel biedt Shetters voor acht helmen het automatisch verduisterende vizier aan, te weten de Arai RX7V, RX7 QV Pro, Renegade V en Chaser X, evenals de NXR, X-Spirit 3 en RYD van Shoei. Dat doel werd echter niet gehaald.

Het nieuwe plan is om in september een nieuwe actie te starten. Meer info: www.shetters.com

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.