Sport

Succesvolle operatie Marc Marquez

Tijdens de eerste MotoGP-race van dit seizoen afgelopen zondag in Jerez ging het in de 22e ronde goed mis met Marc Marquez. In zijn jacht naar de koplopers, als gevolg van een eerdere bijna crash in het begin van de race, gaat Marquez hard onderuit en breekt daarbij zijn bovenarm. Mogelijk met zenuwletsel, wat het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen..

Dinsdag na de race ging Marquez onder het mes in Barcelona, waarbij de behandelend arts Dr. Xavier Mir gelukkig vaststelde dat er geen zenuwschade is. De bovenarm van Marquez is nu gefixeerd met een titanium plaat, na een verblijf van 48 uur mag Marquez het ziekenhuis verlaten en thuis aan zijn herstel gaan werken. Spaanse media verwachten dat Marquez al vrij snel weer in het zadel zal zitten. De tweede race in Jerez komend weekend komt nog te vroeg, maar in Tsjechië (9 augustus) of Oostenrijk (16 augustus) zou de zesvoudig en regerend wereldkampioen er alweer bij kunnen zijn. Laten we het hopen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.