Nieuws

SUCCESVOL EUROPEES DEBUUT VAN EBR TIJDENS MOTODAYS IN ROME

Erik Buell Racing (EBR) heeft zich van 6 tot en met 9 maart – met succes – voor het eerst officieel aan het publiek in Europa gepresenteerd tijdens de MotoDays in Rome. Op de stand van EBR Europe stonden de EBR’s 1190RX in de spotlights.
Europese publieksintroductie EBR 1190RX

Eerste Italiaanse dealers melden zich aan

Buell fans enthousiast over EBR

Rome/Alkmaar, 12 maart 2014 – Erik Buell Racing (EBR), de Amerikaanse fabrikant van supersport motorfietsen, heeft zich van 6 tot en met 9 maart – met succes – voor het eerst officieel aan het publiek in Europa gepresenteerd tijdens de MotoDays in Rome. Op de fraaie stand van EBR Europe stonden de EBR’s 1190RX in de spotlights, terwijl de getoonde EBR Race Replica een duidelijke verwijzing was naar de ambitieuze motorsportplannen van EBR, ondermeer in het Superbike Wereldkampioenschap en in de Amerikaanse AMA-series. Naast een groot publiek, 143.800 bezoekers, maakten ook vele motorfietsdealers tijdens de MotoDays Roma van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met het nieuwste motorfietsmerk, EBR. Speciale aandacht kreeg EBR van een groep Buell-rijders, die met een spandoek ‘Welcome Back’ het nieuwste motorfietsmerk begroetten.

In oktober 2013 werd op de American International Motorcycle Expo in Orlando de EBR 1190RX gelanceerd. Kort daarna werd EBR Europe opgericht, met het hoofdkantoor in Alkmaar, Nederland, onder leiding van Managing Director Edwin Belonje. “Na een eerste introductieronde aan geselecteerde motorfietsdealers in enkele Europese landen betekende ‘Rome’ de officiële publieksintroductie van EBR in Europa. Italië is het moederland van de sportmotoren èn het tijdstip vlak voor het motorseizoen waren twee belangrijke redenen om te kiezen voor de MotoDays in Rome,” zei Belonje. “Inmiddels hebben veel constructieve gesprekken plaatsgevonden met geïnteresseerde dealers en ik verwacht op zeer korte termijn diverse EBR-dealers officieel aan te kunnen stellen. We boeken dus fikse vooruitgang bij het opzetten van de Europese dealerorganisatie.”

EBR 1190RX

Op de EBR-stand in Rome werden acht EBR-motorfietsen getoond: 6 RX-modellen, een carbonzwarte RS en de RS Race Replica. De EBR 1190RX, het eerste model van EBR dat naar Europa komt, weegt slechts 190 kg en de 1.190cc V-Twin levert maar liefst 185 pk en heeft een koppel van 138 Nm. Met het multifunctionele digitale instrumentencluster kan de berijder de prestatiesettings, zoals de tractiecontrole, naar wens beïnvloeden en het voorziet in tal van andere functies, zoals prestatiedata op het circuit, service intervallen en systeemdiagnose. De eerste EBR sportmotoren zullen in april bij de Europese EBR-dealers in de showroom verschijnen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws