Nieuws

Subtiele update voor Africa Twin

Voor 2020 nam Honda haar in 2016 gelanceerde ‘nieuwe generatie’ CRF1000 Africa Twin al behoorlijk onder handen. De avonturier kreeg niet alleen een Euro5-kuur, maar ook meer longinhoud (de typenaam veranderde daardoor ook in CRF1100), evenals fikse upgrade van de standaarduitrusting met onder meer een prachtig 6,5 inch TFT scherm, IMU en fijngevoeliger afgestelde elektronica. Voor volgend jaar stond er echter weer een update op het programma, een overzichtelijke dit keer.

De updates staan volgens Honda voornamelijk in het teken van het verhogen van het dagelijkse gebruiksgemak. Zo is de basisversie vanaf nu standaard voorzien van een aluminium topkoffer-/bagagehouder, terwijl de Adventure Sports-uitvoering een nieuwe, lagere ruit met een vijfvoudige verstelling kreeg. Ook de Dual Clutch Transmissie (DCT) met dubbele koppeling kreeg wat finetuning. Meer specifiek de eerste twee versnellingen, wat met name het wegrijden en het rijgedrag op lagere snelheden ten goede komt.
Beide versies werden uiteraard ook getrakteerd op nieuwe graphics en kleuren, waarbij de basisversie nu de sier maakt met zwarte, aluminium zijpanelen en een mooi contrasterend rood subframe. Wanneer de nieuwe 2022 Africa Twins bij de dealer staan en wat ze gaan kosten, wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws