Nieuws

Studenten bouwen elektrische racemotor in slechts negen maanden

In slechts negen maanden tijd is het vijftien studenten van de Universiteit van Twente gelukt deze Liion-GP racer te ontwerpen én bouwen. Het elektrische snelheidsmonster, dat vrijdag 25 mei jongstleden onthuld werd, zal op 8 juli voor het eerst in actie komen tijdens de Nederlands/Engelse MotoE-competitie in het Britse Pembrey.

“Een leuk weetje is dat onze elektromotor zo ontworpen is, dat hij een 600cc motorfiets bij moet kunnen houden op Assen!”, vertelt powertrain manager Jeroen Goudswaard. De topsnelheid van de Liion-GP ligt op 250 km/uur en 0-100 doet de elektrische motorfiets in zo’n 3 seconden. Teammanager Tim Veldhuis is blij met het resultaat: “Geweldig hoe het team in zo’n korte tijd zo ver is gekomen! Het is ontzettend gaaf om de wereld te laten zien wat er met de huidige techniek mogelijk is. We zijn trots op het ontwerp en als we de races rijden in de zomer wordt dat alleen maar meer.”

Alle onderdelen werden door de studenten zelf ontworpen. Bram Norp, verantwoordelijk voor het design: “We hielden rekening met de benodigde luchtkoeling en de ergonomie. Bovendien wilden we een motorfiets presenteren waar liefhebbers voor vallen. Ik denk dat we een geweldig ontwerp hebben neergezet.”
Meer info: www.superbiketwente.nl

Foto’s: Sebastiaan Bors 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws