Nieuws

Street Scrambler van Bunker Custom Cycles

Bij de naam Bunker Customs gaat bij de meeste mensen waarschijnlijk niet meteen een lampje branden, maar toch is het Turkse bedrijf van Mert en Can Uzer in 11 jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze naam in de custombouw-wereld. In opdracht van een vriend werd in Istanboel een prachtige creatie gebouwd op basis van een Triumph Street Scrambler.

Het ronkende hart van de Street Scrambler is nog steeds de 55 pk sterke 900cc-paralleltwin. Daaraan is weinig veranderd, enkel wat kleine aanpassingen aan het in- en uitlaatsysteem, en daarnaast kreeg de twin een DNA-luchtfilter en einddemper van Vance & Hines  aangemeten. Aan het rijwielgedeelte werd door de broers wat meer werk verzet, hoewel dat van de buitenkant bijna niet te zien is. De standaard voorvork werd namelijk voorzien van instelbare Andreani-cartridges en spacers voor wat meer lengte. Aan de achterzijde zijn iets langere twin-shocks van Fox te vinden, net als een nieuw subframe met lederen zadel. Datzelfde leer vind je overigens ook weer terug bij het stuurpad. De (originele) spaakwielen zijn voorzien van Continental TKC80-banden, evenals remschijven en -blokken van Galfer.

Hoewel hij verregaand origineel lijkt, is er ook optisch wel degelijk iets aan de Scrambler veranderd. Meest in het oog springend zijn de opvallende mistlampen van Denali, een hoog voorspatbord en de grille voor de nu gele koplamp. Een niet héél opvallende transformatie, maar wel eentje die de Britse twin wat meer geschikt maakt voor echte offroadexcursies, precies wat de eigenaar wilde. Missie geslaagd dus!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...

Overig nieuws