Nieuws

Stop heling….

De politie is samen met het Openbaar Ministerie en de advertentiesites dit initiatief gestart om consumenten bewuster te maken van heling en hun eigen rol daarin te benadrukken.

Via het serienummer kunnen consumenten op eenvoudige wijze via internet controleren of een product als gestolen geregistreerd staat. Dus sta je voor de keuze iets aan te schaffen via een advertentiesite en vertrouw je het niet helemaal? Met Stop Heling kun je meteen checken of een aangeboden product als gestolen geregistreerd staat bij de politie.

Zoeken in de database
Je kunt in Stop Heling op meerdere manieren een product zoeken. Dit kan op streepjescode, kenteken of op serienummer. Deze kun je direct invoeren of met je camera en vervolgens is het resultaat direct te zien. Het is echter belangrijk te realiseren dat er bijvoorbeeld nog geen aangifte is gedaan op het moment dat je de gegevens checkt. Het kan ook zijn dat er überhaupt geen aangifte van diefstal is gedaan. De database van de Nederlandse politie kan dus niet te allen tijde volledig zijn. In de Market staat ook dat de database niet verder terug gaat dan 1 januari 2010.

En natuurlijk is er ook een app te downloaden

www.stopheling.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws