Nieuws

Stinkdier en slot ineen

Het dievengilde staat een uiterst onaangename verrassing te wachten als ze dit slot proberen door te slijpen of knippen. Dit Skunklock bijt namelijk gemeen terug. De binnenzijde is gevuld met extreem stinkend gas waarvan je geheid moet braken.

Elk slot – hoe zwaar en sterk ook – is uiteindelijk niet bestand tegen de zwaarste middelen die dieven inzetten. Een slot werkt hoogstens vertragend. Dat moet anders kunnen, dachten de oprichters van Skunklock. In plaats van hun slot zwaarder te maken, heeft Skunklock het …eh… stinkender gemaakt. Vandaar ook het zwart-witte kleurenschema, dat verwijst naar een stinkdier.

Als een onverlaat het slot openknipt of -slijpt dan penetreert hij de binnenzijde van de beugel. Die is gevuld met gas dat onder de druk staat en direct naar buiten spuit. Het betreft uiteraard geen dodelijk gifgas of pepperspray, maar een combinatie van vettige zuren die bijvoorbeeld ook voorkomen in onwelriekende boter, Parmezaanse kaas (eet smakelijk als je volgende keer een carpaccio bestelt) en braaksel. De mix is extreem onaangenaam en goed voor braakneigingen.

Op de website van Skunklock is het slot niet alleen voor zo’n € 160,- te koop, maar staan ook de Frequently Asked Questions. Die geven antwoord op logische vragen als: is het legaal? (Ja). Wat te doen als sleutels weg zijn? (Als de donder sleutels nabestellen). Andere vragen komen dan weer niet zo snel in een normaal mens op. Stinkt het slot? (Nee). Stinkt mijn fiets als het slot is gekraakt? (Mogelijk). Stinken voorbijgangers als het slot ploft? (Mogelijk). Kunnen dieven gasmaskers dragen….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws