Nieuws

Steve McQueens Metisse

Ook leuk voor de lezers van ons zusterblad Noppenieuws: Er is weer een Steve McQueen Trubute fiets. Een Triumph natuurlijk, maar nu geen raszuiver exemplaar, maar een Metisse.

In 1966 bouwde de Amerikaanse stuntman Bud Ekins op basis van een Métisse-frame een motorfiets voor de acteur Steve McQueen. Ekins voorzag de Métisse van een 650cc Triumphblok. Steve McQueen zette zijn Métisse Desert Racer in voor wedstrijden in de woestijnen van Californië en Nevada.

Nu, 45 jaar later bouwt Métisse een serie van 300 Steve McQueen Desert Racer replica’s. De frames worden volgens de oorspronkelijke tekeningen gebouwd. De 650 cc. parallel twins van Triumph zijn gereviseerde exemplaren die zo’n 47 pk produceren.

De Métisse van Steve McQueen was destijds zijn tijd vooruit. Zo circuleerde de olie al in de buizen van het frame in plaats van in een olietank. Dat frame bestaat uit chroom molybdeen stalen-buizen. De voorvork komt van classic-specialist Ceriani. Net als in 1966 is ook de ‘nieuwe’ Métisse Desert Racer opgebouwd uit een mix van Triumph- en BSA-onderdelen.

www.metisse-motorcycles.com

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.