Nieuws

Steve McQueens Metisse

Ook leuk voor de lezers van ons zusterblad Noppenieuws: Er is weer een Steve McQueen Trubute fiets. Een Triumph natuurlijk, maar nu geen raszuiver exemplaar, maar een Metisse.

In 1966 bouwde de Amerikaanse stuntman Bud Ekins op basis van een Métisse-frame een motorfiets voor de acteur Steve McQueen. Ekins voorzag de Métisse van een 650cc Triumphblok. Steve McQueen zette zijn Métisse Desert Racer in voor wedstrijden in de woestijnen van Californië en Nevada.

Nu, 45 jaar later bouwt Métisse een serie van 300 Steve McQueen Desert Racer replica’s. De frames worden volgens de oorspronkelijke tekeningen gebouwd. De 650 cc. parallel twins van Triumph zijn gereviseerde exemplaren die zo’n 47 pk produceren.

De Métisse van Steve McQueen was destijds zijn tijd vooruit. Zo circuleerde de olie al in de buizen van het frame in plaats van in een olietank. Dat frame bestaat uit chroom molybdeen stalen-buizen. De voorvork komt van classic-specialist Ceriani. Net als in 1966 is ook de ‘nieuwe’ Métisse Desert Racer opgebouwd uit een mix van Triumph- en BSA-onderdelen.

www.metisse-motorcycles.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws