Nieuws

STEUN HET TT-CIRCUIT

Het TT-circuit in Assen ligt onder vuur na recente klachten van buurtbewoners uit de aangrenzende wijk Baggelhuizen. Dit heeft met name gevolgen voor de ‘stille’ dagen, wanneer de cupraces en de gewone circuitdagen zijn. Het rijden en racen met standaard (lees RDW goedgekeurde motoren) wordt dus ernstig bedreigd op het circuit Assen. Een paar omwonenden heeft aangegeven dat ze last hebben van het geluid tijdens de gewone circuitdagen en de KNMV-cup-wedtsrijden, waarin met stille uitlaten gereden wordt op het TT-circuit.

Door deze klacht moet het geluid moet namelijk nog verder omlaag, zodat er minder mensen tegelijk op de baan mogen rijden (dit heeft te maken met daggemiddelden). Daardoor wordt alles waarschijnlijk nog veel duurder, of is rijden helemaal niet meer mogelijk. En dan te bedenken dat dit alles wordt aangezwengeld door enkele fanatiekelingen die in de wijk Baggelhuizen zijn gaan wonen, terwijl ze wisten dat er iets verderop al zo’n 75 jaar lang een circuit ligt.

Er is nu een petitie opgezet, om tegengas te geven aan deze protesten. Teken deze petitie en zorg dat het TT-circuit open blijft voor circuitdagen en de cupraces.
Klik hier voor de petitie

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.