Nieuws

STEUN HET TT-CIRCUIT

Het TT-circuit in Assen ligt onder vuur na recente klachten van buurtbewoners uit de aangrenzende wijk Baggelhuizen. Dit heeft met name gevolgen voor de ‘stille’ dagen, wanneer de cupraces en de gewone circuitdagen zijn. Het rijden en racen met standaard (lees RDW goedgekeurde motoren) wordt dus ernstig bedreigd op het circuit Assen. Een paar omwonenden heeft aangegeven dat ze last hebben van het geluid tijdens de gewone circuitdagen en de KNMV-cup-wedtsrijden, waarin met stille uitlaten gereden wordt op het TT-circuit.

Door deze klacht moet het geluid moet namelijk nog verder omlaag, zodat er minder mensen tegelijk op de baan mogen rijden (dit heeft te maken met daggemiddelden). Daardoor wordt alles waarschijnlijk nog veel duurder, of is rijden helemaal niet meer mogelijk. En dan te bedenken dat dit alles wordt aangezwengeld door enkele fanatiekelingen die in de wijk Baggelhuizen zijn gaan wonen, terwijl ze wisten dat er iets verderop al zo’n 75 jaar lang een circuit ligt.

Er is nu een petitie opgezet, om tegengas te geven aan deze protesten. Teken deze petitie en zorg dat het TT-circuit open blijft voor circuitdagen en de cupraces.
Klik hier voor de petitie

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws