Productnieuws

Steil achterover

Met de Valiant heeft LS2 een systeemhelm in huis waarvan het kinstuk à la trendsetter Roof Boxer volledig achterover geklapt kan worden. Deze wordt komend jaar opgevolgd door een volledig nieuwe 180° systeemhelm: de Advant.

Deze, uiteraard dubbel gehomologeerde helm (je mag hem kortom ook met geopend kindeel rijden) is ECE 22.06 gecertificeerd en borduurt voort op de basis van de Valiant, waarvan komend jaar trouwens een speciale X-variant op de markt komt met een fiberglas buitenschaal. De in twee maten beschikbare buitenschaal van de Advant daarentegen is, net als die van de actuele Valiant, vervaardigd van polycarbonaat. De binnenzijde is voorzien van een Multi-Density EPS binnenschaal, evenals een uitneem- en wasbare comfortvoering.

De uitrusting van de Advant mag je best uitgebreid noemen voor deze prijsklasse, hij is standaard onder meer voorzien van een geïntegreerd, UV-bestendig zonnevizier, krasvast vizier met snelwisselmechanisme, praktische ratel-snelsluiting en een kinspoiler. Qua ventilatie vertrouwt de helm op inlaatopeningen bij kin en voorhoofd, gecombineerd met een uitlaat op het achterhoofd. Ook is de Advant voorbereid op een Pinlock Max Vision anticondensvizier.

Het matenspectrum van de LS2 Advant voert van XS tot en met 3XL en qua kleurstellingen is de keuze helemaal reuze: acht unikleuren (waaronder verschillende matte varianten) en zes decors staan er namelijk tot je beschikking. En de prijs? Die is behoorlijk aantrekkelijk: de uni-kleuren kosten namelijk € 329,90 (matzwart € 339,90), de decors € 359,90. Info: www.ls2helmets.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws