Nieuws

Steampunk

Caferacers zijn nog steeds ‘HOT’. Maar er is alweer een nieuwe trend aan het opduiken: Steampunk’, losjes vernoemd naar een  nog vrij recente sci-fi stroming .

Retro futuristisch dus. Gemaakt met meer inzet in inspiratie dan investering in hi-tech en euri. Geschapen in Druten,  De motor die Chris maakte.

De trend is intussen blijkbaar al zo gesetteld dat er in elk geval nu al 1 Steampunk Bike te koop is. Made in Gelderland. We kenden de motor al van af zijn lopende ontwikkelingsfase een jaar of drie geleden. Toen was hij absoluut trendsettend. Inmiddels is bouwer Chris klaar met dit, en voor een nieuwe uitdaging. In Spankeren wordt nog steeds huiverend over gepraat over de verschijning van deze motor op de Jaarmarkt.

De basis is een Honda CB 350, het tractorzadel maakt de rit best comfortabel, de tanks zijn hun leven begonnen als brandblussers. Voor de rest is ook zowat alles zelf gemaakt. En in de uitlaat zit een vlammenwerper.

Steampunk is futuristisch retro. En het retro aspect wordt nadrukkelijk getoond door het gebruik van veel roodkoper. En ambachtelijk plaatwerkers- en loodgieters werk

En alleen al de koperprijs maakt de vraagprijs van 800 e tot een absolute kanspakker

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.