Nieuws

Stapt BMW van S1000RR over op M1000RR?

BMW heeft de merknamen M1000RR, M1000XR en M1300GS laten vastleggen bij het Duitse octrooibureau. Met welk doel, is vooralsnog onduidelijk. Het enige dat zeker is, is dat de namen in ieder geval tot medio 2029 niet door andere bedrijven geclaimd kunnen worden.

De aanvraag van BMW stamt uit juli van dit jaar. Nu hoeft het vast laten leggen van een woordmerk niet direct gevolgd te worden door het gebruik ervan. Al lijkt het wel aannemelijk. In de autosector van BMW staan de M-modellen immers van oudsher voor de topmodellen binnen hun serie. Een tweede M in de modelnaam staat voor de nog sportievere uitvoeringen. Het heeft er alle schijn van dat BMW dit nu ook bij haar motoren wil gaan invoeren. Zo werd bij de 2019 S1000RR voor het eerst een M-pakket gepresenteerd.

In het geval van de M1300GS zou het daarnaast kunnen duiden op een nog grotere cilinderinhoud voor de boxer van BMW. Uiteraard kan het ook een andersoortige prestatieboost behelzen die de naam 1300 rechtvaardigt. We gaan het zien.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws