Nieuws

‘Stadskanonnen’ vernieuwd

Yamaha heeft de Tricity 125 en 155 driewielers technisch weer helemaal up to date gebracht.

Alweer bijna tien jaar (2014) maakt de Tricity deel uit van Yamaha’s leveringsprogramma. (lees de eerste test hier) Omdat ook driewielers bij de tijd moeten blijven, heeft Yamaha ze vernieuwd. Vanzelfsprekend zijn de zogenaamde Blue Core-motoren (met variabele klepbediening) Euro5-waardig. Nieuw zijn de cilinderkop, grote inlaatklep en hogere compressie.

De Tricity beschikt over een start & stopsysteem om nog zuiniger door het leven te gaan. De gecombineerde generator en startmotor heeft een directe koppeling met de krukas voor een stille start. De stuurinrichting is aangepakt waardoor de linker- en rechtervoorwielen altijd een concentrische boog maken. Het schijnt een natuurlijker gevoel op te leveren. Over gevoel gesproken: de treeplanken en passagiersvoetsteunen zijn groter geworden.

Het frame groeit met 60 mm voor meer balans en comfort. De stereoschokdempers gingen eveneens op de schop. De veerweg bedraagt tegenwoordig 90 mm en de veerconstante en demping zijn straffer dan voorheen. Het nieuwe LCD-display is vanzelfsprekend met de Yamaha MyRide-app met een mobiele telefoon te verbinden. Zie de website van Yamaha voor alle informatie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws