Sport

Rins wint in Australië na sensationele inhaalrace

Op het circuit van Philip Island heeft Alex Rins zondag de GP van Australië gewonnen. De Suzuki-coureur, die vanaf de tiende plek startte, wist na een spannend gevecht Marc Marquez en Francesco Bagnaia te verslaan.

Het is Jorge Martin die vanaf poleposition kopstart pakt bij het ingaan van de eerste bocht. Marc Marquez volgt de Ducati-coureur, met achter hem de drie titelkandidaten op plek drie tot en met vijf. Ze zitten er alle drie goed bij, maar Fabio Quartararo verremt zich en schiet rechtdoor. Later in de wedstrijd zal hij onderuit gaan en zo geen punten halen. Ondertussen wil Jack Miller vanaf plek acht meteen naar voren en rijdt binnen een paar ronden al op de vierde plek in zijn thuisrace, maar de Australiër komt in de negende ronde ten val door een fout van Alex Marquez.

Voorin is de strijd inmiddels losgebarsten. Een groep van ongeveer zeven rijders heeft zich gevormd en er wordt onderin flink gestreden. Halverwege de wedstrijd moet Martin de kop afstaan aan Alex Rins, die vanaf de tiende startplek een ijzersterke wedstrijd kent. Hij weet uiteindelijk, na een spannend gevecht met onder andere Marquez (tweede) en Bagnaia (derde), zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Bagnaia gaat met 233 punten aan de leiding in de tussenstand, Quartararo volgt met 219 punten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws