Sport

MiniGP World Series

De FIM en Dorna slaan de handen ineen en komen samen met een nieuwe raceklasse in het voortraject van de MotoGP; de MiniGP World Series. Door MiniGP-wedstrijden wereldwijd te verenigen onder één naam wil de serie een gelijkwaardig platform creëren voor jonge coureurs over de hele wereld.

De FIM MiniGP World Series bestaat uit MiniGP-competities, die georganiseerd worden door één of meerdere organisaties die zich aanmelden om deel te nemen aan dit initiatief. De competities voldoen allemaal aan dezelfde sportieve en technische regelementen om het zo eerlijk mogelijk te maken. De competities kunnen op nationaal niveau gehouden worden, maar ook op grotere schaal, bijvoorbeeld op continentaal niveau. De wedstrijden worden gehouden op een kartcircuit dat voldoet aan de eisen van de FIM. De rijders zijn tussen de 10 en 14 jaar oud, rijden allemaal op een gelijkwaardige Ohvale GP-0 160-machine met banden van de officiële leverancier Pirelli. Ook moeten er minimaal vier evenementen en minimaal acht wedstrijden gehouden worden, en moeten er minstens vijftien rijders deelnemen aan de competitie. Het eerste evenement moet gehouden worden in juli dit jaar en de laatste wedstijd niet later dan 17 oktober.
De kampioen van elke competitie krijgt de kans om deel te nemen aan de World Final, die gehouden wordt in de week vóór het laatste MotoGP-weekend. De winnaar van deze World Final krijgt, afhankelijk van leeftijd en land van herkomst, toegang tot de Asia Talent Cup, de Honda British Talent Cup, Northern Talent Cup of European Talent Cup.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws