Sport

Jeffrey Herlings klaar voor nieuwe MXGP-seizoen

De crosswereld kijkt reikhalzend uit naar de rentree van Jeffrey Herlings. Ongeveer een jaar geleden raakte de KTM-fabriekscoureur zwaar geblesseerd en besloot hij samen met zijn teamleiding het hele 2022-seizoen aan de kant te blijven om zijn blessures goed te laten genezen. Inmiddels is de 28-jarige Brabander weer volop in training voor zijn rentree in de MXGP, dat op 12 maart in Argentinië van start gaat.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen tekende Herlings ook nog een contract tot 2025 bij het KTM-fabrieksteam. Maar is Herlings inmiddels weer 100% fit? “Ik denk dat ik nooit echt meer 100% zal zijn na mijn blessures, maar het gaat nu goed met me. Ik voel de linkerhiel uit 2022 en de rechtervoet uit 2019 wel. Vorig jaar heb ik weer wat operaties gehad en hoewel beide voeten niet meer zijn zoals voorheen voel ik ze niet als ik rij”, vertelt Herlings in een interview op de KTM Racing-website. Vorig jaar stond voor de Brabander in het teken van rust en voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik ben best tevreden over de nieuwe 450SX-F”, zegt Herlings over die voorbereiding en de nieuwe fabrieks-KTM. “Ik heb tot dusver voornamelijk alleen gereden, dus dan weet je niet precies hoe het zal zijn in een wedstrijdsituatie. Maar als ik mijn rondjes rijd, voel ik me vrij van pijn en ben ik erg tevreden met de machine.”

Zoals gezegd gaat het nieuwe MXGP-seizoen van start op 12 maart in Argentinië. Of Herlings na zijn ‘tussenjaar’ zin heeft in het nieuwe WK-seizoen? “Jazeker! Ik hoop voor de start in Argentinië nog wat voorbereidingswedstrijden in Engeland en Frankrijk te rijden zodat ik niet onvoorbereid aan de start sta. Het zal vreemd aanvoelen nadat ik er voor het eerst in mijn leven zo lang uit ben geweest, vergeet ook niet dat we dit jaar zestig WK-manches hebben in plaats van veertig. De zaterdagse kwalificatierace telt dit seizoen immers ook mee voor de punten, dus het seizoen zal als heel lang aanvoelen. Maar ik hoop dat ik me gedurende het jaar kan blijven verbeteren!” Het volledige, Engelstalige interview met Herlings lees je op de site van KTM Racing.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws