Sport

Isle of Man TT schrapt elektro-klasse voor komende twee jaar

In 2020 en 2021 zullen er tijdens de Isle of Man TT geen elektrische motoren over het stratencircuit racen. Dat heeft de organisatie van de legendarische eiland-race bekendgemaakt. Het probleem ligt hem niet zo zeer in de negatieve reacties van het publiek, maar meer in het beperkte deelnemersveld.

“We willen de industrie de kans geven op hetzelfde niveau te komen als enkele individuele fabrikanten en universiteitsteams”, aldus de organisatie. De TT Zero maakte sinds 2010 onderdeel uit van de Isle of Man TT. In tegenstelling tot bij andere races, maakten de Zero TT-coureurs slechts één ronde over het eiland.

Hoewel het deelnemersveld groeide, bleef het aantal deelnemende motoren onder de tien. Daarnaast waren de machines van MotoCzysz (in de eerste vier jaar) en Mugen (de daaropvolgende races) dermate sterk dat de concurrentie eigenlijk op voorhand al geen kans maakte. De organisatie hoopt dat een pauze van twee jaar andere teams de ruimte geeft dit gat te dichten en dat het deelnemersveld zich verder kan uitbreiden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.