Sport

Isle of Man TT schrapt elektro-klasse voor komende twee jaar

In 2020 en 2021 zullen er tijdens de Isle of Man TT geen elektrische motoren over het stratencircuit racen. Dat heeft de organisatie van de legendarische eiland-race bekendgemaakt. Het probleem ligt hem niet zo zeer in de negatieve reacties van het publiek, maar meer in het beperkte deelnemersveld.

“We willen de industrie de kans geven op hetzelfde niveau te komen als enkele individuele fabrikanten en universiteitsteams”, aldus de organisatie. De TT Zero maakte sinds 2010 onderdeel uit van de Isle of Man TT. In tegenstelling tot bij andere races, maakten de Zero TT-coureurs slechts één ronde over het eiland.

Hoewel het deelnemersveld groeide, bleef het aantal deelnemende motoren onder de tien. Daarnaast waren de machines van MotoCzysz (in de eerste vier jaar) en Mugen (de daaropvolgende races) dermate sterk dat de concurrentie eigenlijk op voorhand al geen kans maakte. De organisatie hoopt dat een pauze van twee jaar andere teams de ruimte geeft dit gat te dichten en dat het deelnemersveld zich verder kan uitbreiden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws