Sport

GP van Misano gewonnen door Bagnaia

Francesco Bagnaia heeft zondagmiddag de GP van Misano gewonnen. Na een spannend gevecht met Enea Bastianini kwam de fabriekscoureur nipt als eerste over de streep.

Jack Miller neemt vanaf pole position de leiding bij het ingaan van bocht één. Achter hem is het meteen raak: Zarco gaat onderuit en neemt Pirro en Pol Espargaro met zich mee de grindbak in. Niet veel later remt Miller zich vanaf de kop van de wedstijd ook onderuit, en neemt Bastianini zo de leiding. Samen met Viñales, Bagnaia en Marini rijdt hij weg bij de rest van het veld.

Lange tijd gebeurt er niet veel spannends in de kopgroep en gaat Bagnaia aan de leiding. Bastianini lijkt vanaf de derde plek nog wat over te hebben en zet nog eens aan. Hij noteert de snelste ronde en gaat niet veel later Viñales voorbij. De Gresini-coureur komt daarna in de laatste ronde akelig dicht bij Bagnaia, maar die weet de leiding nipt te behouden en zo de overwinning te pakken. Maverick Viñales maakt het podium compleet. Andrea Dovizioso finisht in zijn laatste GP als twaalfde. Hij zwaait af na 346 Grand Prix-starts als actief MotoGP-coureur.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws