Sport

Dani Pedrosa wordt testrijder voor Red Bull KTM

MotoGP-team Red Bull KTM heeft bekendgemaakt dat de 33-jarige Dani Pedrosa vanaf komend seizoen testrijden wordt voor de motoren van het team in de koningsklasse. De, in de lichte klassen, drievoudig wereldkampioen heeft een contract voor twee jaar getekend.

KTM-baas Pit Beirer is blij met de komst van Pedrosa. “Om een coureur met Dani’s talent en ervaring deel uit te laten maken van ons MotoGP-project is een duidelijk teken dat we in de juiste richting bezig zij. We hebben gezien hoe competitief de MotoGP is en hoe een fractie van een seconde echte vooruitgang en waardevolle lessen kan verstoppen. We hopen dan ook dat Dani’s input, samen met die van Mike Kallio, echt gaat helpen om het gat met de top te dichtten.”

“Ik denk dat we dan ook zeer optimistisch mogen zijn over onze mogelijkheden voor de komende seizoenen. Daarnaast ben ik blij dat Dani gelooft en vertrouwen heeft in ons team en in wat we doen.”

Ook teammanager Mike Leitner is ervan overtuigd dat de kennis van Dani zeer waardevol is voor het Red Bull KTM-team. “Zijn succes in de MotoGP zal ons project en de ontwikkeling van onze RC16 op een grote manier beïnvloeden. Hij is nog altijd heel competitief en daar kunnen wij van profiteren.”
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws