Sport

Collin Veijer (17) debuteert in 2023 in de Moto3-klasse

Naast Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh is er komend seizoen nog een derde Nederlander actief in de GP’s, want Collin Veijer komt in 2023 uit in de Moto3-klasse van het wereldkampioenschap.

De 17-jarige Veijer, die momenteel uitkomt in de Red Bull Rookies Cup (en nog kans maakt op de titel) en de FIM JuniorGP-klasse, maakt de overstap naar het nieuw te vormen Liqui Moly Husqvarna Intact GP team en wordt de teamgenoot van de Japanner Ayumu Sasaki.  

Liqui Moly Intact GP is nu alleen actief in de Moto2-klasse, maar zal komend jaar dus ook een Moto3-team gaan runnen en wel met Husqvarna-materiaal (KTM’s met andere sticker). Husqvarna is dit seizoen nog actief in de Moto3-klasse met het Sterilgarda Husqvarna Max Racing Team, het team van voormalig coureur Max Biaggi. Die samenwerking wordt beëindigd, maar de Duitser Peter Öttl, die dit team leidt, maakt net als Ayumu Sasaki de overstap naar het nieuwe Moto3-team van Liqui Moly IntactGP.   

Het Moto2-team gaat bestaan uit de momenteel nog in de MotoGP uitkomende Darryn Binder en de Lukas Tulovic, de Europese Moto2-kampioen. 

Foto: Red Bull Content Pool

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws