Sport

Bo Bendsnyeder in ziekenhuis na explosie in motorblok

De Nederlandse Moto2-coureur Bo Bendsneyder is in de laatste ronde van de Japanse Moto2 race gewond geraakt toen zijn motorblok explodeerde. Door de klap kwam de Rotterdammer ten val. Later bleek dat hij onder meer een open scheenbeenbreuk had opgelopen. Of deze verwondingen het seizoen, dat nog drie races duurt, vroegtijdig ten einde brengt voor Bendsneyder is nog onduidelijk.

Bendsneyder reed in Japan een weinig enerverende wedstrijd, zo stond hij ten tijde van het dramatische ongeluk op de laatste plaats. Direct na het ongeluk werd de coureur per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vader liet korte tijd later weten dat het naar omstandigheden goed ging met de Nederlander.

Fabio Quartararo, die als eerste over de streep kwam, werd na de wedstrijd gediskwalificeerd omdat hij met een te lage bandenspanning had gereden. Hierdoor mocht Francesco Bagnaia, leider in het klassement, de wedstrijd als winnaar bijtekenen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.