Sport

Bo Bendsnyeder in ziekenhuis na explosie in motorblok

De Nederlandse Moto2-coureur Bo Bendsneyder is in de laatste ronde van de Japanse Moto2 race gewond geraakt toen zijn motorblok explodeerde. Door de klap kwam de Rotterdammer ten val. Later bleek dat hij onder meer een open scheenbeenbreuk had opgelopen. Of deze verwondingen het seizoen, dat nog drie races duurt, vroegtijdig ten einde brengt voor Bendsneyder is nog onduidelijk.

Bendsneyder reed in Japan een weinig enerverende wedstrijd, zo stond hij ten tijde van het dramatische ongeluk op de laatste plaats. Direct na het ongeluk werd de coureur per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vader liet korte tijd later weten dat het naar omstandigheden goed ging met de Nederlander.

Fabio Quartararo, die als eerste over de streep kwam, werd na de wedstrijd gediskwalificeerd omdat hij met een te lage bandenspanning had gereden. Hierdoor mocht Francesco Bagnaia, leider in het klassement, de wedstrijd als winnaar bijtekenen.