Sport

Bastianini verslaat Bagnaia op Aragón

Enea Bastianini heeft zondagmiddag zijn vierde zege van het seizoen behaald. De Gresini-coureur wist, na een lang en spannend gevecht, Bagnaia in de laatste ronde voorbij te gaan en zo de wedstrijd op het circuit van Aragón te winnen.

Bagnaia start vanaf pole en behoudt de leiding in de wedstrijd bij bocht één. Achter hem begint de wedstrijd hectisch: Fabio Quartararo raakt Marc Marquez – die na zijn blessure weer terug is – en gaat hard onderuit. Niet veel later gaat Nakagami onderuit, ook na contact met Marquez. Gelukkig lijken beide mannen oké. Marquez komt diezelfde ronde binnen met een technisch probleem.

Bagnaia slaat zoals gewoonlijk een gat naar de mannen achter hem, maar al vrij snel wordt duidelijk dat Bastianini hem het vuur aan de schenen wil leggen. Hij rijdt naar de fabriekscoureur toe, en neemt vervolgens brutaal de leiding over. Maar Bastianini maakt een foutje en zo pakt Bagnaia de eerste plek weer terug. halverwege de wedstrijd rijdt de Gresini-coureur weer naar zijn merkgenoot toe, en samen slaan ze een gat van ruim twee seconden. In de laatste ronde zet Bastianini de aanval in, en geeft Bagnaia geen kans meer om de leiding nog terug te pakken. Met 42 duizendsten van een seconde weet Bastianini de wedstrijd te winnen. Achter de twee Ducati’s finisht Aleix Espargaro als derde.

Door de crash van Fabio Quartararo, die nog steeds aan kop gaat in het kampioenschap, is de strijd om de wereldtitel weer helemaal open. Dankzij zijn tweede plek staat Bagnaia nu 10 punten achter de Fransman, zeven punten achter hem staat Espargaro op de derde plek.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws