Sport

Bagnaia wereldkampioen na gecontroleerde race

Francesco Bagnaia is zondagmiddag gekroond tot wereldkampioen tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen. Op het Ricardo Tormo circuit in Spanje kwam de Italiaan als achtste over de streep en wist hij zo zijn eerste titel in de MotoGP binnen te halen. Alex Rins won de wedstrijd en zorgde voor een passend afscheid van Suzuki.

Bagnaia begon met 23 punten voorsprong op Fabio Quartararo aan de wedstrijd. De Fransman kon dus alleen nog wereldkampioen worden als hij de wedstrijd zou winnen en Bagnaia een nulscore zou noteren. Maar op het contact tussen de twee titelkandidaten in de eerste ronde na kwam voor Bagnaia het kampioenschap niet in gevaar. Hij reed een gecontroleerde race en kwam uiteindelijk als achtste over de streep, achter Quartararo die vierde werd. Hiermee is Bagnaia de eerste Italiaanse wereldkampioen sinds Valentino Rossi in 2009.

Alex Rins wist de wedstrijd te winnen en zorgde daarmee voor een passend afscheid van Suzuki, dat na acht jaar (vroegtijdig) afscheid neemt van de MotoGP. Brad Binder finishte als tweede, Jorge Martin volgde als derde.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws