Sport

Bagnaia scoort hattrick in Oostenrijk

Voor de derde keer op rij won Francesco Bagnaia afgelopen zondag een Grand Prix. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk domineerde hij vanaf het begin en finishte hij voor Quartararo en Miller.

De Italiaan vertrekt vanaf de tweede plaats, achter Enea Bastianini. Jack Miller maakt op plek drie het Ducati-feest compleet. Samen met Jorge Martin ontstaat er een (volledig Ducati-gevoerde) kopgroep, die meteen een klein gat weet te slaan. Bastianini en Martin raken in een fors duel verstrikt, die uiteindelijk door een technisch probleem bij de Gresini-coureur wordt gewonnen door Martin. Door het gevecht lijken de rijders achter hen de aansluiting te vinden, maar niet veel later ontstaan er weer wat onderlinge verschillen.

Ondertussen voert Fabio Quartararo vanaf plaats vier het tempo op. De Fransman probeert het gat naar Martin en Miller te verkleinen, en vindt later met dank aan een foutje van de Pramac-coureur de aansluiting. In de slotfase van de race gaat hij ook Miller nog voorbij, om uiteindelijk als tweede te finishen achter Bagnaia, die de wedstrijd gecontroleerd weet te winnen. Miller gaat het gevecht met Martin aan voor de laatste podiumplaats, maar als de Spanjaard in de eerste bocht van de laatste ronde onderuit gaat is de derde plek veilig voor de Australiër. In het kampioenschap gaat Quartararo met 200 punten nog steeds aan kop, voor Aleix Espargaro (168 punten) en Bagnaia (156 punten).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws