Sport

Bagnaia pakt overwinning in Engeland

Na vijf weken zomerstop was het zondag tijd voor het tweede deel van het MotoGP-seizoen. Op het circuit van Silverstone werd de GP van Engeland verreden, die na een spannende strijd werd gewonnen door Ducati-coureur Francesco Bagnaia.

Johann Zarco pakt vanaf poleposition de kop bij het ingaan van de eerste bocht. Achter hem volgen onder andere Fabio Quartararo en Jack Miller. Er ontstaat meteen een grote kopgroep met kleine onderlinge verschillen. Na een paar rondes remt Zarco zich vanaf de eerste plek onderuit en gaat Miller aan kop. Niet veel later valt Alex Rins de Australiër aan, en neemt zo de leiding in de wedstrijd over.

Rins rijdt weg bij de rest maar wordt niet veel later bijgehaald door Bagnaia. Uit de staart van de kopgroep komt ondertussen ook Maverick Viñales naar voren. Hij weet langzaam maar zeker zijn voorgangers in te halen en zelfs de leiding te nemen in de voorlaatste ronde, maar Bagnaia pakt de eerste plek terug en geeft hem niet meer uit handen. Met zijn overwinning staat de 25-jarige Italiaan derde in het kampioenschap, 27 punten achter Aleix Espargaro.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws