Sport

Bagnaia dichter bij titel na zege in Maleisië

Francesco Bagnaia heeft zondag op het circuit van Sepang in Maleisië de Grand Prix gewonnen. Na een spannend duel met Bastianini wist de fabriekscoureur uiteindelijk de wedstrijd te winnen en zo zijn kansen op de titel te vergroten.

Vanaf poleposition behoudt Jorge Martin de kop in de wedstrijd, terwijl Bagnaia vanaf de negende startplek als tweede aansluit bij de eerste bocht. Meteen legt Bastianini hem het vuur aan de schenen. Ook Fabio Quartararo, die vanaf een twaalfde plek startte, is na een paar ronden al geklommen naar een vierde plek. Martin weet in de openingsfase meteen weg te rijden van de rest, maar maakt een dure fout en gaat onderuit. Hierdoor is Bagnaia, ondertussen druk in gevecht met Bastianini, de nieuwe leider in de wedstrijd en ligt Quartararo op de derde plek.

Bastianini lijkt meer snelheid te hebben dan Bagnaia en gaat hem halverwege de wedstrijd voorbij. Maar Bagnaia is gebrand op een goed resultaat voor het kampioenschap en gaat niet veel later zijn merkgenoot weer voorbij. Bastianini heeft hier geen antwoord op en zo wint Francesco Bagnaia uiteindelijk de wedstrijd. Quartararo wordt derde en staat daarmee in het kampioenschap nu 23 punten achter de Ducati-coureur. Over twee weken, tijdens de GP van Valencia, zal de titelstrijd dus worden beslist.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws