Nieuws

Spierballentaal: TTS Rocket 300

Met de SuperBusa bewees TTS Performance dat het een sterke en snelle motorfiets probleemloos nog véél sterker en sneller kan maken. Dat beperkt zich niet enkel tot Japanse machines, ook met een Rocket 3 weten de Engelsen zich wel raad, ziehier namelijk de Rocket 300.

Dat 300 slaat terug op het oorspronkelijke doel dat TTS zichzelf stelde, toen het een paar jaar terug een hagelnieuwe Rocket 3 TFC (Triumph Factory Custom, gelimiteerd op 750 stuks) in ontvangst nam: het vermogen van de toch al bepaald niet onbedeelde driepitter opkrikken naar 300 pk. En dat niet alleen maar door er wat snelle spullen op te schroeven, het geheel moest ook ogen alsof het af fabriek was. Nou, in dat laatste zijn ze absoluut geslaagd. De complete supercharger kit, bestaande uit onder andere een Rotrex C30-94 supercharger, inlaatspruitstuk met carbon afwerking, carbon luchtinlaat en geïntegreerde oliekoeler en -tank, sluit prachtig aan op het lijnenspel van de Rocket en zou zomaar standaard kunnen zijn.

Is het natuurlijk niet, wat je vooral aan de bijna hallucinante specificaties terugziet. Het maximum vermogen bedraagt namelijk 340 pk, terwijl je met het maximum koppel van 366 newtonmeter met een beetje enthousiaste rechterhand het asfalt van de A12 de Noordzee in katapulteert. Kleine kanttekening, het gaat dan om de sterkste versie, waarvoor dan wel het inwendige van het blok aangepast moet worden met onder meer andere nokkenassen en zuigers. Die kun je overigens ook gewoon bij TTS Performance krijgen, voor £1.500,- om precies te zijn. De supercharger kit zelf is er vanaf £ 8.000,-. Genoemde prijzen zijn exclusief boetes, kosten voor de educatieve maatregel verkeer, banden etc… Info: www.tts-performance.co.uk

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws