Nieuws

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Triumph lanceert niet heel bescheiden één special, maar tien. De modellen hebben een ding met elkaar gemeen: het overdadig gebruik van chroom. De glanzende types zijn in beperkte oplage en slechts een jaar te koop.

Afgelopen seizoen kwam Triumph nog met de Gold Line serie op de proppen. Dat betrof nog acht modellen in fellere kleuren dan de standaard motorfietsen. Dit keer kiest de motorfietsfabrikant voor chroom. Hetzelfde chroom dat al in 1937 de benzinetank van de Speed twin sierde. Vanaf eind 2022/begin 2023 staat het chromen eerbetoon aan dergelijke klassiekers in de showroom.

Rocket 3 R MY23 Chrome RHSDe Rocket 3 R Chrome Edition heeft een verchroomde brandstoftank met Jet Black accent. Verder beschikt de spierbundel over een Jet Black windscherm, koplampbehuizing, voorspatbord, radiatorkappen, zijpanelen en panelen achteraan.

Rocket 3 GT MY23 Chrome LHSDe Rocket 3 GT Chrome Edition heeft eveneens een verchroomde brandstoftank, maar vervolgens een onderscheidend Diablo Red-accent. Verder heeft de cruiser een Jet Black koplampbehuizing, windscherm, voorspatbord, radiatorkappen, zijpanelen en panelen achteraan.

Bonneville T120 MY23 Chrome LHSBij de Bonneville T120 Chrome Edition kiest Triumph wederom voor een verchroomde brandstoftank, maar met Meriden Blue gelakte accenten. Verder heeft de Bonneville Classic Jet Black spatborden, koplampbehuizing en zijpanelen.

Bonneville Bobber MY23 Chrome LHSHet mag niet verrassen dat de Bonneville Bobber Chrome Edition over een verchroomde brandstoftank beschikt. Op het menu staan verder: een Jet Black gelakte overlay en Triumph-driehoekbadges, spatborden en zijpanelen

Scrambler 1200 XE MY23 Chrome LHSOok de Scrambler 1200 XE Chrome Edition krijgt een verchroomde brandstoftank. Dit keer in combinatie met een stijlvolle Brooklands Green gelakte benzinetankstreep. De spatborden en hitteschild zijn van geborsteld aluminium, de koplampbehuizing en zijpanelen in Jet Black.

Bonneville Speedmaster MY23 Chrome LHSInderdaad… Ook de Bonneville Speedmaster Chrome Edition tapt met een verchroomde benzinetank uit hetzelfde vaatje. Triumph combineert het met Diablo Red Surround, Jet Black spatborden, zijpanelen en koplampbehuizing.

Thruxton RS MY23 Chrome RHSOok de Thruxton RS Chrome Edition heeft tot slot een volledig verchroomde benzinetank met een subtiele en stijlvolle Jet Black gelakte naad. Bijpassend zijn de Jet Black spatborden, zijpanelen, zadelcover en koplampbehuizing.

Bonneville T100 MY23 Chrome RHS 1De Bonneville T100 Chrome Edition heeft zowaar een Cobalt Blue benzinetank, maar wel met een Chrome Edition metalen streep, Jet Black spatborden en zijpanelen als aanvulling op de klassieke verchroomde badges en tankdop.

Speed Twin 900 MY23 Red Hopper RHS 1Bij de Speed Twin 900 Chrome Edition kiest Triumph voor een Red Hopper-kleurenschema met Chrome Edition metalen kniekussens, Jet Black tankstreep en Triumph-driehoekbadges met metalen details. Contrasterend zijn de Jet Black spatborden en zijpanelen met nieuwe rode en zilveren logo-graphics.

Scrambler 900 MY23 Brooklands Green RHSDe Scrambler 900 Chrome Edition hult zich in het Brooklands Green-kleurenschema met klassieke Jet Black tankstreep, Chrome Edition metalen kniekussens en Triumph-driehoekbadges met verchroomde details, Jet Black spatborden, zijpanelen en framepanelen.

 

Weten waar je moet zijn voor deze verchroomde blikvangers? Kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws