Nieuws

Speed Triple omgebouwd tot caféracer

In 2014 begint de Belgische custombouwer Brice Hennebert, toen nog onder het label Kruz Company, aan een nieuw project rond een Triumph Speed Triple 1050 uit 2009, die hij wil omtoveren tot carbon-caféracer. Brice en zijn zakenpartner gaan echter hun eigen weg, waarna Brice zijn eigen onderneming Workhorse Speed Shop start en het project stil komt te liggen. Tot hij een telefoontje krijgt met de vraag of hij nog tijd heeft om het project af te maken. Aldus geschiedde.

Hoewel het project bijna zeven jaar stof heeft liggen vergaren, is caféracer met een volledige, uit één deel vervaardigde tank/zit-unit van carbon vandaag de dag nog steeds actueel. Voor de ‘monocoque’ werd eerst een basisvorm uit styrodur gesneden en vervolgens 3D-gescand. Met die data werd vervolgens de mal voor het carbon gemaakt. Het geheel weegt nu slechtst twee kilo, waarmee Brice naar eigen zeggen zo’n 35 kilo op het totale gewicht heeft bespaard. De Speed Triple kreeg ook een nieuw subframe van  chromoly buis, evenals een achterlicht en richtingaanwijzers van Highsider en een nieuwe kroonplaat met clip-ons. Prachtig geïntegreerd in die kroonplaat zit het dashboard, dat van Motogadget komt. De bescheiden knoppen en een groot deel van de nieuwe kabelboom komen eveneens van dezelfde Berlijnse firma.

De eerste reacties op Speed zijn zo lovend, dat de motorische edelsmid het plan heeft opgevat om een kleine serie van de ombouwkit te gaan produceren. De prijs voor een complete kit inclusief Speed Triple zou dan rond de twaalf mille liggen. Geen geld voor zo’n juweeltje.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws