Nieuws

Spectacolo: NCR Leggera

De Italiaanse specialbouwers van NCR genieten vooral bekendheid vanwege hun adembenemend mooie racers op basis van Ducati-blokken. Deze spectaculaire Leggera is echter de eerste straatmachine van NCR. De handgemaakte Leggera is overduidelijk gebaseerd op Ducati’s Hypermotard, maar hangt vol met dure en exclusieve onderdelen en weegt nog slechts 157 kg.
Het Ducati 1100-blok is nagenoeg ongemoeid gelaten, maar is aan uitlaatzijde wel voorzien van een door NCR ontworpen carbon uitlaatdemper, die door het Italiaanse Zard is geproduceerd. Het meeste gewicht is bespaard op het frame. Zowel hoofd- als subframe zijn gemaakt van titanium en daardoor extreem licht. Het hoofdframe weegt slechts 4,8 kilo en het subframe 1,5 kilo. De racegeoriënteerde veerelementen en stuurdemper zijn afkomstig van het Zweedse Öhlins en zijn uiteraard multi-instelbaar. Ook de vork-offset is verstelbaar middels de aluminium bovenste en onderste kroonplaat. De radiale Brembo Racing remklauwen omarmen twee forse 300 mm schijven van Braking en uiteraard zijn de door BST geleverde wielen van carbon.
En voor wie dit allemaal nog niet gek genoeg is, levert NCR ook nog twee racekits. Met de Corse kit wordt het blok opgekrikt naar 1160 cc en 125 pk, terwijl de NCR Corse 1200 kit nog een stap verder gaat. Een gesmede krukas, titanium drijfstangen en kleppen, titanium race-uitlaat, een carbon slipper clutch van AP Racing en nog veel meer lekkernijen. Resultaat? Een dikke 42 pk extra en nog eens 11,5 kg gewichtsverlies! Hyper de pieper dus! Enne dat geldt ook voor de prijzen, want die beginnen bij 33.600,- euro….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws