Nieuws

Speciale uitvoering Moto Guzzi V100 Mandello

Uitgeleverd is ‘ie nog niet, maar – naar goede Italiaanse gebruiken – is er nu al een speciale uitvoering van de Moto Guzzi V100 Mandello. Van deze Aviazone Navale Limited Edition moeten er precies 1913 worden gemaakt. 

Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe V100 vanaf november 2022 uitgeleverd, maar nu is er dus al de eerste special, de Aviazone Navale. Aviazone betekent luchtvaart, Navale betekent marine. Nauwkeuriger gezegd gaat het hier om de jachtvliegafdeling van de Italiaanse marine, die in 1913 werd opgericht, vandaar dat er dus ook slechts 1913 exemplaren van deze Aviazone Navale worden gebouwd. 

Historische samenhang bestaat er in zoverre, dat de oprichters van Moto Guzzi, Carlo Guzzi en Giorgio Parodi, tijdens de Eerste Wereldoorlog samen dienden in het Italiaans leger voor Moto Guzzi werd opgericht. Hun vriend, jachtvlieger Giovanni Ravelli, was ook van de partij, maar stierf in 1919 bij een ongeluk, twee jaar voor de oprichting van Moto Guzzi. Tegenwoordig herinnert het logo van Moto Guzzi nog aan de bijzondere ontstaansgeschiedenis: een adelaar met gespreide vleugels. 

Die link tussen Moto Guzzi en de Italiaanse krijgsmacht werd eerder deze maand op het dek van vliegdekschip Cavour gevierd met de presentatie van de V100 Mandello Aviazone Navale. Deze uitvoering wordt gekenmerkt door een grijze lak en bijzondere bestickering naar voorbeeld van het F35B-jachtvliegtuig. Op de stuurklem zit een laser-gegraveerd serienummer – van 1 tot en met 1913. En kopers krijgen daarnaast een certificaat en een speciale motorhoes. 

  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws