Nieuws

Speciale Royal Enfield Shotgun 650 in film The Kitchen

Momenteel kun je op Netflix de nieuw film ‘The Kitchen’ streamen. Een bijzonder bijrol in deze dystopische film is er voor een speciaal ontworpen Royal Enfield.

Royal Enfield kreeg de opdracht een unieke motorfiets ontwerpen die perfect bij de toekomstige wereld van ‘The Kitchen’ past. In een dystopisch Londen, dat wordt gedomineerd door extreme ongelijkheid en sociale segregatie op basis van inkomen en ras, proberen Izi (gespeeld door Kane Robinson) en Benji (gespeeld door Jedaiah Bannerman) te overleven. Als levenslange bewoners van ‘The Kitchen’, een gemeenschap in een van de laatste wijken van Londen die weigert om zich aan de onderdrukkende autoritaire machthebbers te onderwerpen, worden Izi en Benji geconfronteerd met vragen en uitdagingen die hun toekomst voor altijd zullen veranderen.

De Royal Enfield custom build is een integraal onderdeel van het verhaal en moet een bron van status, onafhankelijkheid en identiteit zijn in het leven van Izi. ‘IZI’s Ride’ is ontwikkeld op basis van de nieuwe Shotgun 650. Met zijn neo-dystopische design en radicale esthetiek doet ‘IZI’s Ride’ zijn voorganger, de SG650 Concept (voor het eerst tentoongesteld op EICMA 2021), eer aan.

Enkele customelementen die zijn ontwikkeld voor ‘IZI’s Ride’:

  • Naafdoppen voor voor- en achterwiel – rapid prototype
  • Monocoque tank- en zadelbekleding – rapid prototype en machinaal bewerkt schuim
  • Geïntegreerd perspex led-achterlicht
  • Nieuw subframe – bewerkt staal
  • Vervangende zijbescherming – rapid prototype
  • Voorvorkbescherming met geïntegreerde ledverlichting – rapid prototype en machinaal bewerkt
  • Swingarmbescherming – snel prototype
  • Unieke kleuren en grafische elementen – lak en vinyl

Adrian Sellers, hoofd van het Custom & Motorsport-programma van Royal Enfield: “We zijn verheugd dat we met ‘IZI’s Ride’ een nieuw hoofdstuk kunnen toevoegen aan het design- en customverhaal van Royal Enfield, dat zich snel ontwikkelt. Het is een eer dat we als merk zo nauw betrokken zijn bij een grote Netflix-film. Het is ook de eerste keer dat we letterlijk de pagina’s van het script van een grote film, geschreven door een Oscar-winnaar, lezen om inspiratie op te doen en het conceptualisatieproces te starten. We vonden het een geweldige ervaring en een unieke kans om met zo’n divers team van geweldige creatievelingen, acteurs, regisseurs en designers samen te werken.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws