Nieuws

Speciale circuit-R1M van Ten Kate

Onlangs presenteerde Yamaha haar speciale kleurstelling ter ere van 60 jaar GP’s. het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate doet er nog een éxtra schepje bovenop en bouwde een speciale circuit-editie van de Yamaha YZF-R1M, inclusief het ‘60th Anniversary’-kleurenschema.

De R1M is met elektronische vering van Öhlins, een 6-assige IMU en overige high-tech elektronica al best goed geprepareerd voor een uitstapje op het circuit. Maar er is altijd ruimte voor verbetering, aldus de raceafdeling van Ten Kate. En daarom kreeg de R1 een polyester kuipsetje (TKRP-carbon winglets) van Motocarbons aangemeten, met natuurlijk de speciale wit-rode anniversary kleurstelling. Verder kreeg de superbike onder meer ook nog aluminium PVM wielen aangemeten en kreeg het remsysteem een flinke oppepper in de vorm van HPK GP4-RX-remklauwen  en een HPK 17 RCS Corsa Corta rempomp, beide van Brembo.

Als kers op de taart kreeg de Ten Kate Special ook nog een aluminium TKRP-gasklephuis, Gandini 520 achtertandwiel, een ECU en racekabelboom met I2M ABS eliminator van GYTR, een Arrow Pro-Race uitlaatsysteem en GB-Racing valblokken, bobbins en kettingbeschermer. Ook aan kleinere zaken als een hendelprotectoren, remschakelset, clip-ons etc. is natuurlijk gedacht. Het moge natuurlijk duidelijk zijn dat je met al deze aanpassingen niet meer (legaal) de weg op mag. En dan is er natuurlijk nog het kostenplaatje. Nou, het prijskaartje vermeldt een flinke €35.990 (ex. BTW). Kost wat, maar dan heb je ook wat! Info: www.tenkateracingproducts.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.