Nieuws

Speciale 120th Anniversary modellen van Harley-Davidson en meer…

Harley-Davidson heeft het jubileumjaar 2023, waarin het op de kop af 120 jaar bestaat, afgetrapt met de presentatie van een aantal speciale jubileummodellen. Daaronder de exclusieve CVO Road Glide Limited Anniversary en zes extra limited-edition motorfietsen met exclusieve 120th Anniversary-lak, -afwerkingen en -details. Daarnaast omvat het 2023-gamma van de Amerikaanse fabrikant geupdate Breakout, de nieuwe Nightster Special en een gerestylede Freewheeler Trike.

De gelimiteerde CVO Road Glide Limited Anniversary viert 120 jaar Harley-Davidson met een unieke lak: ‘Heirloom Red’ op een basislaag van ‘Anniversary Black’, omlijnd met een helderrode pinstripe en een met de hand aangebrachte gouden lakschelp. Subtiele details in de vlakken verbeelden de kop en vleugels van een zwevende adelaar. Het vergulde tankmedaillon toont een Art Deco-weergave van de adelaar, een iconisch Harley-Davidson-designelement. Andere details is het luxe Alcantara zadel met contrasterende gouden en rode stiksels, goudkleurige aandrijflijn-inserts en rode details op het blok. Van deze CVO zullen slechts 1.500 stuks worden geproduceerd, elk genummerd met een laser-geëtst paneel op de tankconsole.

Daarnaast worden er zes andere limited-editions leverbaar met speciale 120th Anniversary-lak,  met kleur- en ontwerpcombinaties die zijn geïnspireerd op vroege Harley-Davidsons. Elk model is voorzien van een klassiek kleurenschema met glanzend ‘Heirloom Red’ als basiskleur. Vlakken zijn omlijnd met een felrode pinstripe en opgevuld met een donkerder ‘Midnight Crimson fade’. Extra details zijn een Art Deco-adelaar-tankmedaillon, zadelhoezen met rode zijpanelen en goud geborduurd Harley-Davidson logo, en rode fade aandrijflijn-inserts.

Dit 120th Anniversary-ontwerp zal worden aangeboden op de volgende limited-edition modellen:

  • Ultra Limited Anniversary (productie beperkt tot 1.300 stuks wereldwijd)
  • Tri Glide Ultra Anniversary (1.100 stuks)
  • Street Glide Special Anniversary (1.600 stuks)
  • Road Glide Special Anniversary (1.600 stuks)
  • Fat Boy 114 Anniversary (3.000 stuks)
  • Heritage Classic 114 Anniversary (1.700 stuks)

Ook keert de Breakout terug in het gamma, met meer vermogen middels de Milwaukee-Eight 117 V-twin en een nieuwe styling. Daarnaast heeft de Breakout nu een 18,9-liter-brandstoftank met daarop een chromen console. Door een nieuwe stuurverhoger staat het stuur 19 millimeter hoger dan bij het vorige model. De achterspatbordsteunen, zijkappen, dempers, richtingaanwijzers, spiegels en de Heavy Breather-inlaat zijn verchroomd en de nieuwe 26-spaaks aluminium gietwielen zijn afgewerkt in glanzend zwart. 

De Nightster krijgt dit jaar gezelschap van de Special-uitvoering. In tegenstelling tot de standaard versie is deze variant geschikt voor duogebruik. Daarnaast is het stuur iets hoger en loopt het iets verder naar achteren door. Het ronde 4-inch TFT-scherm, afkomstig van de Sportster S, toont alle info- en infotainmentfuncties en wordt bediend met knoppen op het stuur. Bovendien is het te koppelen aan een smartphone, voor spraakaansturing en navigatie-opties.  

De Freewheeler-trike krijgt voor 2023 een blacked-out restyling. De voorzijde, koplamphuis, tankconsole, hand- en voetbediening, aandrijflijn en de uitlaat hebben allemaal een zwarte afwerking om de rauwe hotrod-attitude te versterken. Nieuwe aluminium gietwielen in hoogglans zwart hebben nu zichtbare wielmoeren, terwijl de eerdere 15-inch-achterwielen zijn vervangen door 18-inch-exemplaren.

Verder wordt bij Harley-Davidson cruise control nu ook standaard op de Fat Boy, Fat Bob, Breakout en Low Rider S en wordt (uitschakelbare) tractiecontrole nu ook als optie aangeboden voor de Breakout, Low Rider S en Low Rider ST. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws