Nieuws

Special Scout van Schneider

Op de Eicma van Milaan had Indian nog een lekker extraatje voor de bezoekers in petto, en wel deze Scout Rogue special van de Zwitserse custombouwer Danny Schneider. En dat is niet de eerste Scout die hij onder handen nam, zijn liefde voor het Amerikaanse traditiemerk begon namelijk met de ombouw van een Scout uit 1931.

Daarmee bewandelde hij nog een heel klassieke weg, waar deze Scout Roque juist de sportieve richting in gaat. In zijn vorige motorleven vloog Schneider als FMX atleet meters hoog door de lucht, waar hij naar eigen zeggen de waardering voor goede vering aan over heeft gehouden. De Scout is daarom onder meer voorzien van Öhlins vering voor en achter. Dat vereiste aan de voorkant wel een setje nieuwe kroonplaten, waarbij hij direct ook een ProTaper stuur en handvatten monteerde. Het kenmerkende kleine topkuipje van de standaard Roque moest vervolgens weer licht op het nieuwe stuur worden aangepast.

Sportief vertaalt zich in dit geval ook in minimalistisch, getuige onder meer de kleine knipperlichten, de gestripte achterzijde en het verwijderde voorspatbord. Verder voorzag Schneider de twin ook nog van verschillende exclusieve componenten, zoals Beringer remklauwen, rempomp en koppelingshendel, een Dynojet quickshifter en een 2-in-1 uitlaat van Dr. Jeckill & Mr. Hyde. En dan vergeten we bijna de meest in het oog springende feature, het frivole, ronduit kleurrijke lakwerk, dat is gebaseerd op de kleurstelling van de Indian Charger fabrieksracer (ja echt!), die afgelopen jaar het King of the Baggers kampioenschap in de VS won. Leuk ding!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws