Nieuws

Special Edition van MV Agusta

Wie jarig is trakteert. Zo ook MV Agusta, dat ter ere van haar 75-jarige jubileum een speciale versie van de Superveloce heeft gemaakt, heel treffend Superveloce 75 Anniversario genaamd. Uiteraard in een gelimiteerde oplage van – jawel! – 75 stuks.

Technisch gezien is de 75 Anniversario identiek aan de reguliere Superveloce. De 800 driecilinder is ook in de limited edition goed voor 147 pk dus. De machine onderscheidt zich vooral qua aankleding van de normale uitvoering. Meest in het oog springend is het speciale kleurenschema met een knipoog naar de kleuren van de Italiaanse vlag met nog wat andere grafische details. Verder is de 75 voorzien van zwart-/goudkleurige Inmotion wielen en een buddy/duozit van rood alcantara leer.

Het jubileumpakket heeft daarnaast nog meer lekkers in de aanbieding. Een genummerd certificaat van echtheid verhoogt de verzamelaarswaarde en Arrows voorziet de machine van een speciaal uitlaatsysteem (inclusief bijpassende software), dat overigens enkel voor circuitgebruik is bedoeld. Een genummerde plaquette op de kroonplaat, in kleur gespoten duozitcover en speciale hoes ronden het totaalplaatje vervolgens af.

Een prijs noemt MV Agusta niet, maar dat heeft totaal geen invloed gehad op de interesse. De Superveloce 75 Anniversario ging namelijk afgelopen 15 november online in de verkoop en was binnen luttele seconden uitverkocht, aldus MV Agusta. Jammer, maar wel een bijzonder gaaf ding!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws