Nieuws

Special Edition ter ere van Bond, James Bond!

James Bond, de films dan, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Ter ere van dit heugelijke feit komt Triumph, een andere oer-Brits merk, nu met een wereldwijd op zestig stuks gelimiteerde Bond Edition van de Speed Triple 1200 RR.

Kenners weten dat dit niet de eerste Bond Edition van de Engelse fabrikant is, ondanks dat de band tussen de filmmakers en Triumph nog relatief vers is. De laatste Bond-film ‘No time to die’, uitgekomen in 2021, vormde namelijk de aftrap voor de samenwerking. In de betreffende film ragt Bond-vertolker Daniel Craig op een Scrambler 1200 XE door een Italiaans stadje en precies deze motorfiets werd zeer recentelijk nog voor een bijna hallucinante 138.000 Britse Pond geveild. Van de  Scrambler 1200 kwam er niet verwonderlijk een Bond Edition, maar nog voor de film in de bioscoop kwam, was er ook al eentje van de Tiger 900.

Nu wordt er dus andermaal een Bond-hoofdstuk aan het Triumph-gamma toegevoegd, en wel met de standaard al oogstrelende (toegegeven, is subjectief) Speed Triple RR als glanzend middelpunt. Deze kreeg een bijzonder jasje, bestaande uit zwart gecombineerd met twee grijstinten en gouden, handgeschilderde pinstripes. Uiteraard zijn ook diverse Bond- en Triumph-logo’s, evenals alle 25 filmtitels opgenomen in het best wel smaakvol ogende design. Op de kroonplaat staat zoals gangbaar bij de limited editions van Triumph het unieke serienummer vermeldt, waarbij de koper niet alleen een certificaat van echtheid krijgt, maar ook een speciale Bond motorhoes.

Technisch gezien is de Bond Edition overigens identiek aan de standaard RR. Nou ben je met de 180 pk van de 1.160cc-driecilinder ook niet echt schraal bedeeld, wat ook geldt voor de al meer dan rijkelijke uitrusting, waaronder het semi-actieve elektronische rijwielgedeelte van Öhlins. En wat dit geintje mag kosten? Nou, om precies te zijn € 27.495,-, en dat bedrag is best…eh…bont te noemen. Desondanks hoeft de spaarpot niet tot op de bodem worden leeg geschraapt, de RR Bond Edition is namelijk al uitverkocht…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws